Hoe is Dan Bilzerian zo rijk geworden met pokeren?

0
1132

Dan Bilzerian staat bekend als een van de beste pokeraars in de wereld. Maar we kennen hem ook als playboy, de man met een rijk wapenarsenaal en de man met altijd vrouwen om zich heen. Heeft hij zijn geld wel verdiend met pokeren of is hij niet zo’n goede pokeraar als hij zelf beweert? Wij zochten het uit.

Er zijn van die beroemdheden waarvan je je afvraagt: wie die man eigenlijk en waarvan moet ik hem kennen? Dan Bilzerian is vermoedelijk zo’n persoon. Hij is net geen acteur, net geen Navey SEAL en al helemaal geen presidentskandidaat. Waar hij wel in is geslaagd is in pokeren en het verzamelen van vrouwen. Bilzerian heeft zijn hele vermogen bij elkaar gepokerd en dat heeft hem geen windeieren gelegd.

Bilzerian deelt zijn flamboyante leven graag met iedereen die het maar weten wil via Instagram, Twitter en Facebook. Met inmiddels 1 miljoen volgers op Instagram deelt hij vooral zijn leven vol (naakte) vrouwen, poker, auto’s, feestjes en wapens. Hij laat maar al te graag zien dat zijn vriendinnen tot de mooiste modellen behoren, hij de duurste superauto’s bezit en zijn dagen vult met jetset party’s, drank en drugs.

Drop out

Het begon allemaal in 1980. Dan Bilzerian werd geboren op 7 december in Tampa, Florida. Zijn vader kwam uit Armenië en was een succesvol zakenman op Wall Street. Dan koos ervoor om op twintig jarige leeftijd bij de marine te gaan, maar zonder succes. Na meerdere pogingen om te slagen voor zijn examen werd hij na de zoveelste keer van school gestuurd vanwege het schenden van het veiligheidsregelement.

Bilzerians eerste pokerwedstrijd

Ondertussen was hij al druk bezig met een carrière in de pokerwereld. Hij leerde het spelletje tijdens zijn studententijd op de universiteit in Florida. In 2009 haalde hij een bak geld binnen met de World Series of Poker Main Event. Hij eindigde op de 180ste plaats. Vanaf dat moment ging het bergopwaarts en werd Bilzerian in de loop der jaren een beroemd pokeraar. Naar eigen zeggen verdiende hij tot nu toe 50 miljoen dollar met dit kaartspelletje. Bilzerian had de smaak te pakken en richtte een online pokerroom op, Victory Poker.

Dan for president

In de zomer van 2015 maakte Bilzerian tijdens een feestje in New York bekend dat hij zich kandidaat wilde stellen voor het Amerikaanse presidentschap in 2016. Hij moet gedacht hebben: als Trump het kan, dan kan ik het ook. En daarin moeten we hem gelijk geven. Gelukkig bleek het een publiciteitsstunt. Of Amerika zat te wachten op zoveel First Ladies, was nog maar de vraag.

Corrupte vader

Inmiddels verdient Bilzerian ruim 50 miljoen dollar per jaar met pokeren en is hij uitgeroepen tot de beste pokerster ter wereld. Vele mensen zetten hun vraagtekens bij de grote verhalen van Bilzerian. Zijn vader was tenslotte een gevierd zakenman en zette in Bilzerians jeugd een trustfund voor hem op. Boze tongen beweren dat hij dat geld achterover heeft gedrukt en dat hij helemaal niet zo rijk is geworden met het spelen van poker. Bovendien was zijn vader een berucht fraudeur en zou hij een hoop geld achterover hebben gedrukt waar zoon Dan nu van geniet. Zowel vader als zoon ontkennen deze speculaties.

Goede doelen

Dat Bilzerian niet alleen een opschepper, lanterfant en internetsensatie is, bewijst hij door zo nu en dan een grote som geld te doneren aan een goed doel. In 2014 doneerde hij een bak geld aan een pleegfamilie die zes geestelijk gehandicapte kinderen verzorgde en opvoedde. De familie verkeerde in financiële nood en reddende engel Bilzerian schonk 10.000 dollar aan de familie. Ook bemoeide hij zich met een inzamelingsactie voor hersenonderzoek, samen met dj. Steve Aoki.

Vond u deze informatie handig? Vul dan uw naam en email in om wekelijks informatie te ontvangen! Uw privacy zal gerespecteerd worden.

Naam

Jouw email